Bingo ordbok- vad betyder allt inom detta spel?

Det finns en hel drös med ord man bör känna till innan man sätter sig vid datorn och öppnar ett bingospel om man är nybörjare. Givetvis finns där en del simplare spel som inte kräver någon form av förklaring, utan där är det bara att tuta och köra. Men om man siktar på att lära sig syftet och utveckla sitt spelsinne bör man ta sin tid och verkligen förstå vad man gör och vilken innebörden av det spel man spelar är. Så att lära sig bingo ordbok är något vi på bingospelaren.com rekommendarar dig starkt att göra. Till exempel har vi ordet som förkortas med “AP”. Det är en förkortning för Admission Packet. Ordets innebörd är det minsta möjliga antal spel som är möjliga att tillhandahålla. Vanligtvis så är det mellan 3-6 brickor en AP består av och givetvis skiljer det sig åt beroende på hos vilket spelbolag man spelar.

Bingo Board är ett annat ord som du finner i bingo ordbok och  som man bör känna till. Det är den lysande tavla som visar vilket nummer som just nu är aktuellt, alltså vilket det senaste numret som drogs är.

Blackout även kallat för coverall är ett annat ord för de mönster som du ska uppfylla för att kunna vinna spelet bingo. Sedan har vi detta med bonus, och bingobonusar har blivit allt mer vanliga för att locka till sig nya spelare men även se till att hålla kvar befintliga.

Vad är en caller inom bingo spel?

En caller är en person som ropar upp alla bingotalen. Ett card är en bingobricka som man fyller i beroende på vilket tal som ropas upp. Det kan också vara så att en bingobricka kan vara på papper och då kallas det för flimsy eller flimsies. Inte nog med att de finns som bricka och även i pappersformat, de finns även som en elektronisk display som är formad som en bingobricka och kallas för game board.

Minimum buy-in, din minsta investering

Ett minimum buy-in är det minsta beloppet som du själv måste investera innan du kan överföra de vinster som du kommer vinna. Money ball däremot är ett nummer som du väljer ut innanMinimum buy-in ett av termerna i bingo ordbok spelet börjar och skulle du då få bingo kommer detta fördubbla din vinst som du har möjlighet till att vinna.

Är det så att man inte kan spela bingo på dagen kan man göra det på kvällen, och det brukar kallas för moonlight bingo. Det kan faktiskt hända att två eller flera spelare kan få bingo samtidigt, och då brukar det kallas för multiple winners. Den totala summan man kan vinna, exempelvis 500 kronor och fem personer får bingo, då får man helt enkelt dela totaltvinsten på fem och då får varje spelare 100 kronor var.

Summering av bingo ord

Det här var bara några av de många ord som finns när man ska spela bingo och som man i regel bör känna till. Önskas mer information kan internet besökas och där slå upp orden. Är något oklart kan man alltid fråga en person som länge har arbetat med bingo om ett svar på vad ett ord betyder eller fråga en erfaren bingospelare, så får du också bra svar. Svårare än så behöver det inte vara.